KNMV

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is het hart van motorrijdend Nederland. De KNMV heeft een centrale en relevante rol voor alle motorrijders, motorsporters en motorliefhebbers met vijf kernwaarden: PASSIE, AVONTUUR, SPORT, BETROUWBAAR en VOOR ALLE MOTORRIJDERS. Van oorsprong is de KNMV opgericht op 26 juni 1904 als de Nederlandse Motorwielrijders Vereniging (NMV), waarna in 1917  het predicaat ‘Koninklijk’ werd ontvangen. Inmiddels heeft de KNMV ruim 55.000 leden en zijn meer dan 300 motorclubs bij de KNMV aangesloten.

Probleem

De KNMV verzond iedere 3 jaar naar alle leden een ledenpas en jaarlijks, naar +/- 15.000 sporters, een sportpas. Deze wilde de KNMV graag vervangen met een mobiele app.

Oplossing

In samenwerking met Renflex is de fysieke ledenpas vervangen door de mobiele app van de KNMV. In de app kan het lid real time zijn pas zien, maar ook pechhulp inschakelen bij pech onderweg. Tevens kan het lid zijn NAW gegeven bewerken. Voor de KNMV brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Zo levert het een kostenbesparing op, is er minder belasting voor het milieu en kunnen ledenpassen real-time worden geblokkeerd.

Conclusie

Door vervanging van de plastic ledenpas, door een mobiele app, realiseerde de KNMV jaarlijks een aanzienlijke kostenbesparing. Daarnaast bracht het extra voordelen met zich mee, zoals real-time pasbeheer en wijziging van NAW gegevens.